Nowości

Mix śniadaniowy 35 g

Pieczywo pszenne o małej gramaturze i różnym kształcie (obwarzanki, rogaliki, węzełki).

Bułka tygrysia – 70 g

Bułka pszenno-żytnia z dodatkiem ziaren słonecznika i siemienia lnianego. Ciekawy wygląd i chrupiącą skórkę zawdzięcza masie dekoracyjnej składającej się m.in. z mąki ryżowej.

 

Chleb ziarnisty o niskim indeksie glikemicznym – 300 g

Chleb ziarnisty o niskim IG to kompozycja przypraw i ziaren m.in. słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni czy kurkumy to idealna dawka energii oraz białka, pozwalając cieszyć się tradycyjnym smakiem i aromatem. Jest to idealna propozycja dla osób dbających o zdrowie lub wymagających stosowania specjalistycznych dietoterapii. Wartość indeksu glikemicznego oznaczona zgodnie z FAO/WHO wynosi 42,7 %. Niskie IG potwierdza certyfikat wydany przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. 

 

Bułka ziarnista o niskim indeksie glikemicznym – 60 g

Bułka ziarnista cechuje się takim samym składem jak chleb ziarnisty o niskim indeksie glikemicznym. Kompozycja ziaren i przypraw sprawia, że aromat i smak jest tradycyjny. 

Chleb ProBody – 350 g

ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości błonnika oraz białka. Jest to idealny składnik niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się, ze względu na obniżoną zawartość węglowodanów. Wartość indeksu glikemicznego oznaczona zgodnie z wytycznymi FAO/WHO wynosi 33,5 %. Potwierdzeniem tego jest certyfikat wydany przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. 

 

Pizzerka z kurczakiem 150 g

Aromatyczne mięso kebab, sos oraz ser żółty wypiekane na cieście drożdżowym to podstawowe składniki pizzerki. Całość jest dopełniona przez sos warzywny leczo, który zawiera cebulę, paprykę, cukinię oraz pieczarki.